PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

dilluns, 12 de març del 2012

València va cridar 'Fukushima Mai Més'




Ho vam fer: el tros que uneix el carrer Colón amb els carrers Jorge Juan i Isabel la Catòlica va romandre tancat al trànsit durant més d'una hora. I, no només això, els centenars de ciutadans que passejaven per una de les vies comercials més importants de la ciutat, van parar i van escoltar el nostre crit: "Fukushima Mai Més".

Normal. Comptàvem amb l’ajut de la CEAN, de les 15 organitzacions ecologistes, socials i sindicals que conformen Tanquem Cofrents i d'altres igual d'importants que es van adherir a la concentració del 10 de març. Però, sobretot, comptàvem amb la presència de desenes persones que es van traslladar fins a la Delegació de Govern a València per demanar que accidents nuclears com el de Fukushima no es tornen a repetir i per exigir el tancament immediat de la central de Garoña i, és clar, de la de Cofrents.

I vam ser lúdics en les nostres reivindicacions: amb pancartes gegants, amb xiulets, amb globus negres i grocs i amb un enorme drac negre que dansava al ritme dels nostres càntics. Però, sobretot, vam ser clars en el nostre missatge: Nuclears no! Així ho vam concretar al comunicat de premsa que es va llegir al final de la concentració i així ho van registrar cadenes com TVE (http://www.rtve.es/alacarta/videos/telediario/telediario-21-horas-10-03-12/1345865/, minut 13) i RTVV (http://www.rtvv.es/va/informatius/nt9-edicio_3_661163961.html, minut 15), mitjans de comunicació que es van fer ressò de les nostres exigències.


Ara, a recarregar piles per a la Marxa Antinuclear de Cofrents. Ja us anirem explicant.

PD. Volem agrair l'èxit d'aquesta concentració a tots aquells que la van fer possible: Greenpeace, Intersindical Valenciana, Ecologistes en Acció-PV, Joves Verds, Acció Ecologista-Agró, WWF-València, CGT-PV, Acció pel Clima, GECEN, Xúquer Viu, Baladre, CAT-PV, Salvemos Mijares, Amigos de la Tierra, La Ribera en Bici, CCOO Equo-València, Esquerra Unida, Els Verds-Esquerra Ecologista, Ca Revolta, Centre Social Terra de Benimaclet, PAH-Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, Els Verds del País Valencià.


Valencia gritó 'Fukushima Nunca Más'
Lo hicimos: el trecho que une la calle Colón con las calles Jorge Juan e Isabel la Católica permaneció cerrado al tránsito durante más de una hora. Y, no sólo eso, los cientos de transeuntes que paseaban por una de las vías comerciales más importantes de la ciudad, pararon y escucharon nuestro grito: "Fukushima Nunca Más".

Normal. Contábamos con el respaldo de la CEAN, de las 15 organizaciones ecologistas, sociales y sindicales que conforman Tanquem Cofrents y de otras tantas igual de importantes que se adhirieron a la concentración del 10 de Marzo. Pero, sobre todo, contábamos con la presencia de decenas personas que se trasladaron hasta la Delegación de Gobierno en Valencia para pedir que accidentes nucleares como el de Fukushima no se vuelvan a repetir y para exigir el cierre inmediato de la central de Garoña y, claro, de la de Cofrentes.

Y fuimos lúdicos en nuestras reivindicaciones: con pancartas gigantes, con silbatos, con globos negros y amarillos y con un enorme dragón negro que danzaba al ritmo de nuestros cánticos. Pero, sobre todo, fuimos claros en nuestro mensaje: ¡Nucleares no! Así lo concretamos en el comunicado de prensa que se leyó al final de la concentración y así lo registraron cadenas como TVE (http://www.rtve.es/alacarta/videos/telediario/telediario-21-horas-10-03-12/1345865/, minuto 13) y RTVV (http://www.rtvv.es/va/informatius/Nt9-edicio_3_661163961.html, minuto 15), medios de comunicación que se hicieron eco de nuestras exigencias.

Ahora, a recargar pilas para la Marcha Antinuclear de Cofrentes. Ya os iremos contando.

PD. Queremos agradecer el éxito de esta concentración a todos aquellos que la hicieron posible: Greenpeace, Intersindical Valenciana, Ecologistes en Acció-PV, Joves Verds, Acció Ecologista-Agró, WWF-València, CGT-PV, Acció pel Clima, GECEN, Xúquer Viu, Baladre, CAT-PV, Salvemos Mijares, Amigos de la Tierra, La Ribera en Bici, CC.OO, Equo-València, Esquerra Unida, Els Verds-Esquerra Ecologista, Ca Revolta, Centre Social Terra de Benimaclet, PAH-Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, Els Verds del País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada