PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

dilluns, 4 de juny del 2012

La Marxa a Cofrents demana un any més el tancament de la central nuclear

Ahir diumenge 3 de juny va tenir lloc una nova edició de la Marxa Antinuclear a Cofrents, que en aquesta ocasió ha comptat amb la participació d'unes 250 persones procedents de diverses comarques del País Valencià.
Abans de l'inici de la Marxa, s'ha desplegat a Jalance una gran pancarta de 25 metres de diàmetre amb el símbol de perill nuclear. Després de recórrer els més de 4 km que separen aquesta població de la central nuclear, els/les antinuclears ens hem concentrat en el pont que li dóna accés, on s'ha llegit el manifest que reproduïm a continuació.




 Manifest de la Marxa Antinuclear a Cofrents 2012

 Amics i amigues. Una any més ens reunim davant de Cofrents per a denunciar els perills de l'energia nuclear i per a exigir el seu abandó.
Perquè és una central vella, obsoleta, i més que amortitzada.
Perquè té tot un historial d'accidents i de la seua ocultació.
Perquè, després de Fukushima, el perill que aquesta central rebente és més evident que mai.
Perquè, mentre en altres països han après la lliçó i han tancat o posat termini a l'abandó de l'energia nuclear, el govern del PP es dedica a potenciar-la encara més.
Perquè estem farts que perquè uns pocs obtinguen uns beneficis indecents, ens passen a totes les seues despeses. i es pose en perill la nostra salut i la del medi ambient.
Perquè que Iberdrola mantinga Cofrents funcionant és jugar a la ruleta russa sobre els nostres caps, apostant les nostres pròpies vides, i on, com sol ocórrer amb la ruleta, l'única que sempre guanya és la banca.
Perquè les nuclears generen milers de tones de brossa nuclear, la més tòxica i perillosa que existeix, sense tractament possible i que suposa manar-los una vertadera bomba de rellotgeria als nostres descendents per als pròxims milers de segles.
Perquè som la immensa majoria de la societat els que som conscients de tot açò i rebutgem l'energia nuclear.
Perquè, a més, les nuclears són fàcilment prescindibles. Espanya exporta més electricitat que la que genera Cofrents, i el sol i el vent ja generen més energia que les nuclears. I la produeixen de forma segura i neta, fomentant l'autonomia energètica, la tecnologia pròpia i la producció local, donant llocs de treball estables i saludables.
Perquè l'energia nuclear és cada vegada més cara i les renovables més barates.
Resumint, estem ací perquè amb les nuclears el que aquesta en joc és el més important, ni més ni menys que el nostre futur i el dels nostres fills.
Per tants motius i, sobretot, perquè ens mereixem una vida segura i en pau, exigim el tancament immediat de Cofrents i totes les altres nuclears i junts cridem:
Nuclear? No, gràcies! Cal tancar Cofrents!


Manifiesto de la Marcha Antinuclear a Cofrentes 2012

Amigos y amigas. Una año más nos reunimos delante de Cofrentes para denunciar los peligros de la energía nuclear y para exigir su abandono.
Porque es una central vieja, obsoleta, y más que amortizada.
Porque tiene todo un historial de accidentes y de su ocultación.
Porque, después de Fukushima, el peligro de que esta central reviente es más evidente que nunca.
Porque, mientras en otros países han aprendido la lección y han cerrado o puesto plazo al abandono de la energía nuclear, el gobierno del PP se dedica a potenciarla aun más.
Porque estamos hartos de que para que unos pocos obtengan unos beneficios indecentes, nos pasen a todos sus gastos. y se ponga en peligro nuestra salud y la del medio ambiente.
Porque que Iberdrola mantenga Cofrentes funcionando es jugar a la ruleta rusa sobre nuestras cabezas, apostando nuestras propias vidas, y donde, como suele ocurrir con la ruleta, la única que siempre gana es la banca.
Porque las nucleares generan miles de toneladas de basura nuclear, la más tóxica y peligrosa que existe, sin tratamiento posible y que suponen mandarles una verdadera bomba de relojería a nuestros descendientes para los próximos miles de siglos.
Porque somos la inmensa mayoría de la sociedad los que somos conscientes de esto y rechazamos la energía nuclear.
Porque, además, las nucleares son fácilmente prescindibles. España exporta más electricidad que la que genera Cofrentes, y el sol y el viento ya generan más energía que las nucleares. Y la producen de forma segura y limpia, fomentando la autonomía energética, la tecnología propia y la producción local, dando puestos de trabajo estables y saludables.
Porque la energía nuclear es cada vez más cara y las renovables más baratas.
Resumiendo, estamos aquí porque con las nucleares lo que esta en juego es lo más importante, nada más y nada menos que nuestro futuro y el de nuestros hijos.
Por tantos motivos y, sobre todo, porque nos merecemos una vida segura y en paz, exigimos el cierre inmediato de  Cofrentes y todas las demás nucleares y juntos gritamos:
¿Nuclear? ¡No, gracias! ¡Hay que cerrar Cofrentes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada