LA CENTRAL NUCLEAR DE LAS MIL Y UNA PARADAS POR AVERÍAS....Y LO MEJOR....NO NOS HACE FALTA. MAÑANA PODRÍAMOS CERRARLA!!!

divendres, 10 de maig de 2013

#Oligopoly2. El imperio eléctrico contra todxsDijous 16 de maig, estrena del documental a València
Jueves 16 de mayo, estreno del documental en València

19.00h, al Centre Excursionista de València
Plaça Tavernes de Valldigna, 4 (junt al carrer de Dalt) .


Fitxa tècnica
Durada: 45 minuts   /   Gènere: Documental   /   Direcció: Alba del Campo  /  Producció: Plataforma por un Nuevo Modelo Energético  /  Estrena: 16/05/2013


Reserva les teues entrades (*) enviant un correu electrònic a: noumodelenergetic@gmail.com   assumpte: OLIGOPOLY

(*) Màxim de dues entrades per persona. El correu de recepció donarà dret a la entrada fins a les 19:00. A partir d'eixe moment es completarà l'aforament de la sala amb la gent que no porte entrada previa


Reserva tus entradas (*) enviando un correo electrónico a: noumodelenergetic@gmail.com   asunto: OLIGOPOLY

(*) Máximo de dos entradas por persona. El correo de recepción dará derecho a la entrada hasta las 19:00. A partir de ese momento se completará el aforo de la sala con la gente que no tenga entrada previa.

TRAILER DEL DOCUMENTALSinopsi (más abajo en castellano)

Després del programa de La Sexta 'Salvados', dedicat al sector energètic espanyol, moltes persones ens vam quedar amb ganes de més.

Ganes de més informació accessible per a la ciutadania, que és qui paga en el seu rebut de l'electricitat la ineficiència d'un sector caracteritzat per l'opacitat i l'oligopoli de les cinc empreses que formen UNESA (Iberdrola, Endesa, Gas Natural Fenosa, E-on Espanya i Hc Energia).

Ganes d'escoltar més veus que expliquessin per què aquest rebut no deixa de pujar i el deute (dèficit de tarifa), en comptes de baixar, segueix creixent (en més de 4.000 milions d '€ el 2012) i què es pot fer per sortir de aquesta espiral perversa d'endeutament forçós.

Ganes de conèixer més claus per entendre en què se sosté el poder omnímode d'UNESA, en un país en què no pocs polítics passen a formar part de les platillas de les grans elèctriques en qualitat de consellers o assessors amb sous milionaris.

Ens vam quedar amb ganes de que s'abordaran qüestions de fons de l'actual model energètic amb prou feines esmentades en l'Oligopoly, com són la dependència exterior dels combustibles fòssils, el dèficit que suposen en la balança de pagaments i el seu impacte socioambiental dins i fora de les nostres fronteres.

Però, sobretot, ens vam quedar amb ganes que es parlés dels canvis que de facto s'estan donant en el sector, per l'entrada en joc de les renovables i les lluites socials que obren una finestra a la democratització de l'energia.

Ha arribat l'hora de reapropiar-nos del nostre futur energètic.

Des de la Plataforma per un Nou Model Energètic, formada per més de 100 organitzacions i 700 persones adscrites de forma individual, ens aventurem a gravar una seqüela de l'aclamat programa de Salvados per generar debat i diàleg social.

A #Oligopoly2. L'imperi elèctric contra todxs entrevistem l'expresident de Xarxa Elèctrica d'Espanya, Jorge Fabra, i l'empresari fotovoltaic, Jorge Morales, que ja van participar en el programa de Jordi Évole, i incorporem les veus de nombrosos experts del sector elèctric i representants d'organitzacions socials com: Javier García Breva, Paco Castejón, Mario Sánchez Herrero, Cote Romero, Santiago Carcar, Ana Echenique, José Vicente Barcia, Raquel Montón, entre d'altres.

#Oligopoly2. L'imperi elèctric contra todxs ha estat possible gràcies a l'aportació col·lectiva de gairebé 100 persones a través de la plataforma de crowdfunding www.goteo.org. Compta amb la participació, entre d'altres, d'organitzacions com ara Ecologistes en Acció, Greenpeace, Som Energia, Equo, Ecooo, Amigos de la Tierra, la Fundación Tierra, Intiam Ruai o Fundación Renovables.Sinopsis

Tras el programa de La Sexta 'Salvados', dedicado al sector energético español, muchos nos quedamos con ganas de más.

Ganas de más información accesible para la ciudadanía, que es quien paga en su recibo de la electricidad la ineficiencia de un sector caracterizado por la opacidad y el oligopolio de las cinco empresas que forman UNESA (Iberdrola, Endesa, Gas Natural Fenosa, E-on España y Hc Energía).

Ganas de escuchar más voces que explicaran por qué este recibo no deja de subir y la deuda (déficit de tarifa), en vez de bajar, sigue creciendo (en más de 4.000 millones de € en 2012) y qué se puede hacer para salir de esta espiral perversa de endeudamiento forzoso.

Ganas de conocer más claves para entender en qué se sostiene el poder omnímodo de UNESA, en un país en el que no pocos políticos pasan a formar parte de las platillas de las grandes eléctricas en calidad de consejeros o asesores con sueldos millonarios.

Nos quedamos con ganas de que se abordaran cuestiones de fondo del actual modelo energético apenas mencionadas en el Oligopoly, como son la dependencia exterior de los combustibles fósiles, el déficit que suponen en la balanza de pagos y su impacto socio-ambiental dentro y fuera de nuestras fronteras.

Pero, sobre todo, nos quedamos con ganas de que se hablara de los cambios que de facto se están dando en el sector, por la entrada en juego de las renovables y las luchas sociales que abren una ventana a la democratización de la energía.

Ha llegado la hora de reapropiarnos de nuestro futuro energético.

Desde la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, formada por más de 100 organizaciones y 700 personas adscritas de forma individual, nos aventuramos a grabar una secuela del aclamado programa de Salvados para generar debate y diálogo social.

En #Oligopoly2. El imperio eléctrico contratodxs entrevistamos al expresidente de Red Eléctrica de España, Jorge Fabra, y al empresario fotovoltaico, Jorge Morales, que ya participaron en el programa de Jordi Évole, e incorporamos las voces de numerosos expertos del sector eléctrico y representantes de organizaciones sociales como: Javier García Breva, Paco Castejón, Mario Sánchez Herrero, Cote Romero, Santiago Carcar, Ana Echenique, José Vicente Barcia, Raquel Montón, entre otros.

#Oligopoly2. El imperio eléctrico contratodxs ha sido posible gracias a la aportación colectiva de casi 100 personas a través de la plataforma de crowdfunding www.goteo.org. Cuenta con la participación, entre otras, de organizaciones como Ecologistas en Acción, Greenpeace, Som Energía, Equo, Ecooo, Amigos de la Terra, la Fundación Tierra, Intiam Ruai o Fundación Renovables. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada