LA CENTRAL NUCLEAR DE LAS MIL Y UNA PARADAS POR AVERÍAS....Y LO MEJOR....NO NOS HACE FALTA. MAÑANA PODRÍAMOS CERRARLA!!!

dijous, 26 d’abril de 2012

Acció de protesta a la Central de Cofrents amb motiu del 26 aniversari de TxernòbilEls activistes de Tanquem Cofrents van ser retinguts il.liegalment pel personal de seguretat de la plataforma atòmica després de l'acció.

Aquest dilluns 23 d'abril, 10 activistes de Tanquem Cofrents –plataforma que agrupa als principals grups ecologistes i organitzacions de la societat civil valenciana– van realitzar una acció de protesta contra els accidents nuclears i pel tancament de les centrals atòmiques amb motiu del 26 aniversari de l'accident de Txernòbil, el pitjor de la història, que es celebra hui 26 d'abril. L'acció va consistir en el desplegament d'una gran pancarta en els voltants de la central amb el text “No un altre Txernòbil”.


Després de l'acció, i quan ja s'havia recollit la pancarta i els activistes estaven muntant en els cotxes per marxar, van eixir diversos membres del personal de seguretat de la central que, amb actituds molt agressives i amb la presència d'un gos de presa, van colpejar els cotxes als que els activistes s'havien muntat i van impedir la seva marxa, la qual cosa constitueix un delicte de retenció il·legal. Cal ressaltar que tant l'acció de protesta com l'incident descrit van ocórrer en la via pública, fora del recinte de la central, que no va ser envaït en cap moment. Tanquem Cofrents ha estat estudiant la conveniència de presentar denúncia per aquests fets, dels quals va ser testimoni una patrulla de la Guàrdia Civil.
Tanquem Cofrents ha volgut recordar la tragèdia que va suposar un accident que ha ocasionat la mort prematura de centenars de milers de persones i les conseqüències que, en forma de morts, malalties, vastes àrees inhabitables, se segueixen patint hui dia. I remarcar que, com desgraciadament hem estat testimonis fa poc més d'un any a Japó, no s'ha tractat d'un fet aïllat. De fet, s'han produït 5 accidents molt greus amb fusió del nucli del reactor al llarg de la curta història de la indústria nuclear: Harrisburg (EUA) en 1979, Txernòbil (Ucraïna) en 1986, i en els reactors 1, 2 i 3 de Fukushima Daichii l'any passat. És a dir, una mitjana d'un cada 11 anys, a més de molts altres accidents greus amb fuites radioactives, perdudes de control, incendis i, fins i tot, un de nivell 3 en l'escala INES a la central de Vandellós I (Tarragona) en 1996, que va acabar abocant-la al seu tancament.

És evident per tant, que les centrals nuclears suposen un risc intolerable per la seva falta de seguretat, a més de ser cares, produir milers de tones de residus altament radioactius pràcticament eterns i reforçar la dependència energètica d'altres països que pateix el nostre territori. I, sobretot, perquè són absolutament innecessàries i la seva producció es pot substituir fàcilment amb mesures d'estalvi i eficiència energètica i amb energies renovables.

Per això, des de Tanquem Cofrents exigim el tancament de Cofrents i la resta de les centrals nuclears.Tanquem Cofrents realiza una acción de protesta en la central de Cofrents con motivo del 26º adniversario del accidente de Chernobil


Los activistas de Tanquem Cofrents fueron retenidos ilegalmente por personal de seguridad de la planta atómica después de la acción.


Este lunes 23 de abril, 10 activistas de la plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa a los principales grupos ecologistas, asi como a otras importantes organizaciones de la sociedad civil valenciana,  realizaron una acción de protesta contra los accidentes nucleares y por el cierre de las centrales atómicas, con motivo del 26 adniversario del accidente de Chernobil, el peor de la historia, que se celebra hoy 26 de abril. La acción consistió en el despliegue de una gran pancarta en las inmediaciones de la central con el texto “No otro Chernobil”.

Después de la acción y cuando ya se había recogido la pancarta y los activistas estaban montando en los coches para irse, salieron varios miembros del personal de seguridad de la central que, con actitudes muy agresivas y con la presencia de un perro de presa, golpearon los coches donde los activistas ya se habían montado  e impidieron su marcha, lo que constituye un delito de retención ilegal. Hay que resaltar que tanto la acción de protesta  como el incidente descrito ocurrieron en la vía pública, fuera del recinto de la central, que no fue invadido en ningún momento. Tanquem Cofrents está aún estudiando la conveniencia de presentar denuncia por estos hechos, de los que fue testigo una patrulla de la Guardia Civil.

Tanquem Cofrents ha querido recordar la tragedia que supuso un accidente que ha ocasionado la muerte prematura de centenares de miles de personas y cuyas consecuencias en forma de muertes, enfermedades, vastas áreas inhabitables se siguen padeciendo hoy en día. Y remarcar que, como desgraciadamente hemos sido testigos hace poco más de un año en Japón, no se ha tratado de un hecho aislado.  De hecho, se han producido 5 accidentes muy graves con fusión del núcleo del reactor a lo largo de la corta historia de la industria nuclear: Harrisburg (EUA) en 1979, Chernobil (Ucrania) en 1986, y en los reactores 1, 2 y 3 de Fukushima Daichii el año pasado. Es decir, una media de uno cada 11 años, además de otros muchos accidentes graves con escapes radioactivos, perdidas de control, incendios e, incluso, uno de nivel 3 en la escala INES en la central de Vandellós I (Tarragona) en 1996, que acabó abocándola a su cierre.

Es evidente, por tanto, que las centrales nucleares suponen un riesgo intolerable por su falta de seguridad, además de ser caras, producir miles de toneladas de residuos altamente radioactivos prácticamente eternos y reforzar la dependencia energética de otros países que padece nuestro territorio. Y, sobre todo, porque son absolutamente innecesarias y su producción se puede sustituir fácilmente con mediadas de ahorro y eficiencia energética y con energías renovables.
            
Por ello, desde Tanquem Cofrents exigimos el cierre de Cofrents y el resto de las centrales nucleares.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada