LA CENTRAL NUCLEAR DE LAS MIL Y UNA PARADAS POR AVERÍAS....Y LO MEJOR....NO NOS HACE FALTA. MAÑANA PODRÍAMOS CERRARLA!!!

dimecres, 24 d’octubre de 2012

Tanquem Cofrents es manifesta a Conca contra el cementeri nuclear de Villar de Cañas


Per un dia, el passat dissabte 20 d’octubre, Conca es va convertir en la capital antinuclear d’Espanya. Centenars de persones de tot l’Estat es van manifestar pels carrers d’esta ciutat, per a mostrar el rebuig de la societat civil al cementeri nuclear que el Govern Central vol construir en el xicotet poble manxec de Villar de Cañas. La plataforma valenciana Tanquem Cofrents no va faltar a esta cita i va estar present en esta manifestació. Perquè ni volíem el Cementeri Nuclear a Zarra ni el volem en cap altre poble!!! Nuclear? No, gràcies!!!

El cementeri nuclear de Villar de Cañas no afecta només a la província de Conca, sinó a tot l’Estat espanyol. En cas d’accident la realitat ja ha demostrat que el núvol radioactiu arribaria a centenars de quilòmetres i, a més a més, la seua construcció facilita la prolongació del funcionament de totes les centrals, inclosa Cofrents. Per això, la plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa els principals grups ecologistes del País Valencià i també sindicats i altres organitzacions de la societat civil valenciana, va participar el passat dissabte en una nova manifestació convocada per la Plataforma Contra el Cementeri de Conca i per la CEAN, la Coordinadora Estatal Anti-Nuclear.

A pesar del mal oratge, centenars de persones (4.000 segons l’organització i 1.000 segons la policia) van recórrer els carrers de Conca, convertint per un dia esta ciutat en la capital antinuclear d’Espanya. L’objectiu dels manifestants era mostraruna vegada més el rebuig de la societat civil, tant manxega com espanyola, a la construcció d’un Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de Residus Nuclears en el xicotet municipi de Villar de Cañas. La protesta finalitzà a la Plaça d’Espanya, on es va llegir un manifest en contra del MTC i en el qual es va recordar la recent tragèdia de Fukushima i el pròxim tancament de la central nuclear de Garoña.

Durant la lectura del manifest també es va anunciar que els actes contra el cementeri nuclear continuaran fins que el Govern Central abandone la seua pretensió de construir el MTC, ja siga a Villar de Cañas o a qualsevol altre poble de la geografia espanyola. Així, per exemple, la Plataforma Contra el Cementeri Nuclear de Conca presentarà pròximament una queixa formal davant de la Unió Europea, per a denunciar que el MTC de Villar de Cañas no compta amb un informe d’impacte ambiental previ, tal i com exigeix la normativa comunitària. Precisament, la plataforma ja va presentar un recurs, pendent de resolució, davant del Tribunal Suprem per este mateix incompliment.

A més a més de la manifestació, durant el matí es va celebrar la primera Fira d’Ecologia i Sostenibilitat de Conca. I per la nit una visita nocturna a la ciutat i un concert a benefici de la Plataforma Contra el Cementeri Nuclear de Conca i de la Caixa de Resistència Contra la Repressió.

Des de la plataforma Tanquem Cofrents mostrem novament el nostre recolzament als companys de Castella-La Manxa, com vam fer personalment el dissabte a la manifestació, perquè ni volem cementeris ni centrals nuclears, ni al País Valencià ni a cap altre punt d’Espanya. Perquè volem i podem viure sense nuclears i amb un sistema energètic 100% renovable!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada