PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

dijous, 27 de desembre del 2012

Els Reis Mags porten residus radioactius al Govern espanyol

[ VERSIÓ EN CASTELLÀ ]

Acció simbòlica reivindicativa de "Tanquem Cofrents" davant de la Delegació del Govern


La plataforma ecologista “Tanquem Cofrents”, que agrupa els principals grups ecologistes, i també sindicats i altres organitzacions de la societat civil valenciana, ha realitzat aquest matí (dijous 27 de desembre), aprofitant la coincidència de les dates nadalenques, una acció a la qual han acudit els tres Reis Mags, acompanyats de patges i pastors, a la Delegació del Govern a València per a portar els regals merescuts pel comportament d’enguany del govern estatal enguany.

Els Reis Mags, que a més de mags, són savis i ecologistes, han valorat, entre altres temes, la falta de sensibilitat i la mala gestió que ha tingut l'actual govern d'Espanya en els temes mediambientals, i específicament en els temes relacionats amb l'energia.

En efecte, aquest govern, encapçalament pel senyor Rajoy, ha sigut un mal estudiant, que no ha aprés les lliçons emanades de l'accident de Fukushima, i pitjor governant, insistint enguany en la seua política d'agressió a les energies renovables i de suport a l'energia nuclear, afavorint així les grans empreses elèctriques i en contra de la salut, la seguretat i el benestar de la ciutadania. Per això els Reis Mags, amb la seua comitiva de patges, pastors, etc.. han desplegat pancartes i banderoles amb lemes antinuclears i demanant el tancament de la central de Cofrents, i han intentat lliurar, a nom del president Rajoy i del ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, no el tradicional carbó, que no han considerat prou dolent, sinó tres bidons de “residus radioactius” dels quals han exhibit diverses mostres, amb el seu peculiar color groc fosforescent.

Els Reis Mags i la seua comitiva, que han rebut nombroses mostres de simpatia dels vianants, a més han insistit a reclamar al govern i al CSN, que es realitze amb urgència una prova amb ultrasons focalitzats a la caixa d’acer del reactor de Cofrents. Aquesta prova va ser la que va detectar milers d'esquerdes en les caixes de les centrals belgues de Doel-2 i Tihange-1, el fabricant de les quals va ser el mateix que el de les de les centrals de Garoña, recentment tancada, i Cofrents, que queda com l'única central espanyola en funcionament possiblement afectada per la degradació d’aquesta peça crucial, la més important, de fet, d'una central nuclear.

A més, “Tanquem Cofrents” reitera una vegada més l'exigència del tancament de Cofrents i la resta de nuclears pel perill que suposen, per com són de cares —com ha quedat palés, una vegada més, amb el tancament de Garoña per falta de rendibilitat econòmica—, pels residus que produeixen —que seran perillosos durant centenars de milers d'anys— i perquè són absolutament innecessàries. En efecte, el sistema elèctric espanyol està absolutament sobredimensionat i l'estalvi i eficiència energètica i les energies renovables poden cobrir fàcilment l'actual aportació de les nuclears, generant a més molts més llocs de treball.

Dos dades com a mostra del potencial —no només futur, sinó present— de les renovables a Espanya: en l'any que ara acaba han produït més electricitat sumant el vent i el sol que totes les nuclears juntes; i aquest mes de desembre, tal com ja va ocórrer al novembre, l'energia eòlica serà la primera font d'energia elèctrica, situació que es produeix per primera vegada en dos mesos consecutius.

(més fotografies de l'acció)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada