LA CENTRAL NUCLEAR DE LAS MIL Y UNA PARADAS POR AVERÍAS....Y LO MEJOR....NO NOS HACE FALTA. MAÑANA PODRÍAMOS CERRARLA!!!

dimarts, 22 de gener de 2013

Estats Units: més nuclears que poden tancar per raons econòmiques

Garoña no és l'única central nuclear que tanca per no ser econòmicament viable: un total uns 3.000 MW de potència nuclear, que suposen al voltant del 3% dels 101.325 MW del parc nuclear nord-americà, podrien tancar enguany. I ho farien, no per motius de seguretat (ja que tots aquests reactors tenen concedida llicència de funcionament per a les pròximes dècades pel NRC, l'organisme regulador nuclear nord-americà), sinó perquè no són econòmicament viables.

L'empresa Dominion Power ja va anunciar l'any passat que tancaria en el segon trimestre de 2013 la seua planta de 556 MW a Kewaunee (Wisconsin) perquè ja no era econòmicament viable, a causa de la competència dels parcs eòlics que s'han posat en marxa en aquest estat. Però a més, segons l'informe presentat la setmana passada per l'analista Julien Dumoulin-Smith, d'UBS (prestigiosa banca d'inversió suïssa), alguns altres reactors nuclears afronten un tancament prematur a causa de l'economia, entre ells la planta James A. Fitzpatrick (Nova York), de 838 MW, i el reactor Vermont Yankee (Vermont), de 605 MW, tots dos de l'empresa Entergy. Aquesta última també està pendent de ser obligada a tancar pel govern i el senat de l'estat de Vermont, en un cas que està ara mateix discutint-se en els tribunals federals d'EUA. Així mateix, podrien tancar també els reactors Clinton, en Illinois, d'1,065 MW i R.E. Ginna, a Nova York, de 580 MW, ambdós de l'empresa Exelon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada