LA CENTRAL NUCLEAR DE LAS MIL Y UNA PARADAS POR AVERÍAS....Y LO MEJOR....NO NOS HACE FALTA. MAÑANA PODRÍAMOS CERRARLA!!!

divendres, 5 d’agost de 2011

Ara més que mai: sí al tancament d'AscóAmb indignació. Així és com hem rebut molta gent la decisió del CSN (Consell de Seguretat Nuclear) d'avalar la renovació de l'autorització d'explotació de la central nuclear d'Ascó durant 10 anys més.

Les raons són més que evidents: la màxima autoritat atòmica del país no ha tingut en compte, entre moltes altres coses, el resultat de les proves d'estrés encarregades pel Congrés dels Diputats de les quals, si es compleix el calendari establit, es farà públic un informe preliminar el dia 15 d'aquest mes.

Una falta de rigor que no sols li recriminen les entitats ecologistes i ciutadanes que conformenTanquem les Nuclears, sinó també representants de la política nacional com ara el secretari nacional de Medi Ambient del PSC, Jordi Terrades, qui qualifica aquesta decisió de “precipitada”.

I, sobretot, el CSN ha eludit el llarg historial d'incidents amb què compta la nuclear de la Ribera de l'Ebre (Tarragona).Un dels més greus? La fuga de partícules radioactives que va tindre lloc el 26 de novembre de 2007 i que va provocar la contaminació d'edificis i paratges naturals pròxims a la zona. Una catàstrofe que, a més, va evidenciar la falta d'escrúpols de la direcció de la central i del Consell de Seguretat Nuclear, capaços de mantenir en secret aquest accident durant 4 mesos.

Incidents que, junt amb la fallada d'una de les bombes de subministrament auxiliar d'aigua d'Ascó II l'any 2005 i al terreny inestable en què està ubicada, ens fan pensar, inevitablement, en aquesta central com en la pròxima Vandellòs I o en la Fukushima catalana. I, incidents que fan patent allò que és obvi: el tancament de la nuclear d'Ascó no és una alternativa, és una obligació.


Ahora más que nunca: sí al cierre de Ascó

Con indignación. Así es como hemos recibido muchos la decisión del CSN (Consejo de Seguridad Nuclear) de avalar la renovación de la autorización de explotación de la central nuclear de Ascó durante 10 años más.

Las razones son más que evidentes: la máxima autoridad atómica del país no ha tenido en cuenta, entre otras muchas cosas, el resultado de las pruebas de estrés encargadas por el Congreso de los Diputados de las que, si se cumple el calendario establecido, se hará público un informe preliminar el día 15 de este mes.

Una falta de rigor que no sólo le recriminan las entidades ecologistas y ciudadanas que conformanTanquem les Nuclears, sino también representantes de la política nacional como el Secretario Nacional de Medio Ambiente del PSC, Jordi Terrades, quien tilda esta decisión de “precipitada”.

Y, sobre todo, el CSN ha eludido el largo historial de incidentes con el que cuenta la nuclear de la Ribera del Ebro (Tarragona).¿Uno de los más graves? La fuga de párticulas radioactivas que tuvo lugar 26 de Noviembre del 2007 y que provocó la contaminación de edificios y parajes naturales cercanos a la zona. Una catastrofe que, además, evidenció la falta de escrúpulos de la dirección de la central y del Consejo de Seguridad Nuclear, capaces de mantener en secreto este accidente durante 4 meses.

Incidentes que, junto al fallo de una de las bombas de suministro auxiliar de agua de Ascó II en el año 2005 y al terreno inestable en que está ubicada, nos hacen pensar, inevitablemente, en esta central como en la próxima Vandellòs I o en la Fukushima catalana. E, incidentes que hacen patente lo obvio: el cierre de la nuclear de Ascó no es una alternativa, es una obligación.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada