PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

diumenge, 25 de març del 2018

20/1/2018

Els Reis Mags tornen d'Orient per a demanar el tancament de Cofrents

Regalem a Iberdrola una caixa de ferramentes per les múltiples avaries de la central i unes claus gegants per a exigir el tancament immediat de la nuclear valenciana

Hui dissabte, 20 de gener, els Reis Mags han fet una visita extraordinària a la seu d'Iberdrola a València. El motiu? Doncs, les múltiples incidències que acumula la central nuclear de Cofrents, fet que ha obligat a les seus majestats a tornar d'Orient per a entregar dos presents a Iberdrola: una caixa de ferramentes per a les avaries i unes claus gegants per a exigir el tancament d'esta envellida central nuclear. Esta acció de la plataforma Tanquem Cofrents ha sigut protagonitzada per Marfull-Acció Ecologista Agró, col·lectiu que ja va portar al Pare Noel a la seu d'Iberdrola el passat 23 de desembre. Eixe dia, li vam regalar a Iberdrola un gran pastís per a celebrar que el permís de funcionament d'esta nuclear expira en 2021.

Per la seua manca de cultura de seguretat en una instal·lació tan perillosa com és una central nuclear, Iberdrola, propietària de Cofrents, es mereixia carbó. Però, finalment, els Reis Mags de Marfull-Acció Ecologista Agró li han portat este matí dos presents més útils en nom de la plataforma Tanquem Cofrents. El primer ha sigut una caixa de ferramentes, per les avaries i incidències que acumula la central nuclear valenciana durant els darrers mesos. 

Cofrents va romandre aturada des del 23 de setembre fins al 6 de desembre (75 dies consecutius) per una parada programada que es va encadenar amb l'avaria d'una vàlvula. El 5 de gener, només un mes després, va realitzar una sospitosa parada per al manteniment dels accionaments hidràulics de les barres de control del reactor, tasca que va obligar a desconnectar la central durant una setmana. I el passat dissabte, 12 de gener, quan Iberdrola intentava posar-la en marxa, la nuclear va patir una parada no programada per l'aturada automàtica d'una turbina a conseqüència de les vibracions en la instal·lació.

A més a més de la caixa de ferramentes per les avaries, els Reis Mags de Marfull-AE Agró també li han regalat a Iberdrola unes claus gegants per a exigir el tancament de Cofrents. El cúmul d'avaries, problemes i incidents que suma esta central demostra que la instal·lació està envellida i deteriorada. Per este motiu, pretendre allargar la seua vida després de 2021, quan expira el seu permís de funcionament, és una irresponsabilitat i una greu amenaça per a la seguretat de les persones i del medi ambient.

Actualment, la capacitat de generació elèctrica instal·lada a Espanya és de més de 100 GW, dels quals més de la meitat ja són de fonts renovables. El consum mitjà de tot l'Estat és d'aproximadament 30 GW, dels quals Cofrents produïx (quan no està aturada per problemes tècnics) 1,1 GW del total. Així que el seu tancament es podria compensar sense cap tipus de problemes amb la resta de fonts del sobredimensionat mix energètic espanyol. De fet, durant els més de 80 dies que ha estat fora de funcionament Cofrents, la xarxa no ha enregistrat cap tipus d'incidència pel que respecta al subministrament elèctric.


Per tots estos motius, des de la plataforma Tanquem Cofrents exigim desconnectar la central nuclear, una reivindicació que compta ja amb el suport de Les Corts Valencianes, la Diputació d'Albacete i més de 30 municipis del País Valencià i Castella-La Manxa. Nuclear? No, gràcies!!! Tanquem Cofrents i totes les demés!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada