PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

dissabte, 9 d’abril del 2011

Ja està bé d'enganys

Primer ens van dir que una central nuclear mai podia explotar. I els ciutadans i ciutadanes van viure tranquils el somni del progrés nuclear fins que el desastre de Txernòbil va mostrar el primer engany: sí que va poder explotar, i va oferir al món crèdul un núvol radioactiu equivalent a 100 vegades les bombes de Hiroshima i Nagasaki. Ens van dir llavors que mai més tornaria a passar, i sobretot, que mai podria ocórrer un accident nuclear greu en països democràtics i tecnològicament desenvolupats. Ja quedava molt menys confiança en les falses seguretats enfront del risc atòmic, però alguns van tornar a creure'ls. Malgrat això, el desastre de la central de Fukushima al Japó, país desenvolupat i hipertecnològic, s'ha encarregat de dissoldre de colp el nou engany, recordant-nos que per l'interès comú de la humanitat hem de combatre l'energia nuclear, eixe fals camí de progrés. Tenim la responsabilitat d'explicar perquè, com a societat, continuem jugant a totpoderosos déus cecs, perquè els nostres descendents ens van a demanar comptes del món que els estem deixant, perquè només des de la ferma convicció de lluita podrem afrontar aquestes difícils i doloroses preguntes:

Com els expliquem als nostres fills i filles, i als seus fills i filles, i així successivament, que hem creat i alliberat a l'atmosfera isòtops de plutoni que contribuiran a fer-los emmalaltir i potser a morir abans d'hora durant els pròxims 24.000 anys?

Amb quines paraules els confessaran els pares i mares japonesos a les seues famílies refugiades en albergs i gimnasos que ja no podran tornar als seus pobles i ciutats prop de Fukushima si no volen assumir el risc de morir de càncer?

Com explicar als pescadors, que ja no pescaran més en les aigües pròximes perquè el peix és radioactiu, que ja no podran guanyar-se la vida com sempre ho havien fet?

Com dir-los als xiquets i xiquetes japonesos de la regió que han de prendre iode perquè la seua glàndula tiroide se sature i així intentar evitar els tumors que van patir molts xiquets i xiquetes de Txernòbil en absorbir l'altre iode radioactiu?

Com li contem al Ginkgo de Hiroshima, que va rebrotar al tercer any després de la bomba, que hem faltat al nostre jurament de protegir la vida enfront de l'horror nuclear?

I ací, com li expliquem a la gent que si es produïra a Cofrents –que també està sobre una falla sísmica- un accident com el de Fukushima, la Vall d'Aiora quedaria enverinada, i també les aigües del Xúquer i, segons bufe el vent, tota València?

Com els expliquem açò?

Com els diem que hem d'assumir tots eixe risc inconfessable, exclusivament perquè Iberdrola s'enriquisca? Perquè eixa és la verdadera raó de fons que queda quan aconseguim traspassar totes les disfresses i les mentides, ja que podem prescindir sense cap problema de l'energia que ens ofereix la central nuclear de Cofrents.

Com els explique als meus fills i filles que ens tracten com a ximples, que l'endemà del desastre de Fukushima el ministre del ram va aparèixer en la tele dient que les nuclears eren totalment segures? com els explique, llavors, que aquest senyor és el que regeix el nostre destí nuclear i que nosaltres li ho permetem?

Com els dic que la nostra salut realment no els importa als que decideixen per nosaltres?

Ja està bé d'enganys, què van a dir-nos ara? No ens deixarem enganyar per tercera vegada, l'energia nuclear és incompatible amb la seguretat humana i incompatible amb la raó. Tancarem les nuclears quan la gent vertaderament assumisca que és responsabilitat no sols dels ecologistes, sinó de tots, de tots els que volem una terra sana, de tots els que assumim la responsabilitat de la salut dels nostres fills i filles i de tots aquells que encara no han nascut. I ho aconseguirem quan renunciem al fals benestar de l'autoengany. Ja n'hi ha prou de riscos generals i de promeses de solucions equivocades: l'energia nuclear és extremadament perillosa, bruta, cara i no serveix per a evitar el canvi climàtic, només serveix perquè uns pocs s'enriquisquen posant en risc a tota la humanitat. En les nostres mans està evitar-ho. Exigim el tancament urgent i definitiu de totes les centrals nuclears i de Cofrents en particular.

Ja està bé, que no ens enganyen més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada