PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

dimarts, 18 de desembre del 2012

Nova revisió a l'alça del cost de la central nuclear de Flammanville-3


S'ha tornat a revisar (a l'alça, per descomptat) el cost de la construcció de la central de Flammanville-3 (França).
Els costos del reactor nuclear de nova generació EPR, que l'elèctrica estatal EDF construeix a la costa de Normandia (nord-oest de França), han sigut de nou revisats àmpliament a l'alça, amb 2.000 milions d'euros més que se sumen als 6.000 milions que ja havia assolit la factura al juliol de 2011. Així, el cost ha arribat ( de moment) a uns 8.500 milions d'euros, que doblen amb escreix els 3.300 milions que s'havien comunicat inicialment l'any 2005.


La veritat és que en disparar-se els costos del reactor de Flamanville (que tindrà una potència de 1.650 megawats), també ho fa el preu al qual produirà l'electricitat, que podria superar els 70 euros per megawat. Aquesta xifra el deixa en una situació de competitivitat compromesa respecte a altres centrals no nuclears.

A més, aquesta central també acumula un important retard en la construcció, que va començar al desembre de 2007 i hauria d'haver finalitzat al maig d'enguany. Ara s'estima que s'acabarà a la darreria de 2016 o al principi de 2017.

De resultes d'aquest nou sobrecost l'empresa italiana ENEL, que participava en la construcció d'aquesta central amb un percentatge del 12'5 %, ha decidit retirar-se d'aquesta i d'altres possibles futures construccions de reactors nuclears a França.

L'altra central EPR que Areva està construint a Europa, Olkiluoto-3 (que junt amb la de Flamanville-3 són els únics reactors nuclears que s'han iniciat a Europa després de l'accident de Txernòbil) també acumula sobrecostos semblants i retards en la construcció. Les obres van començar al juliol de 2005 i haurien d'haver acabat al maig de 2009. No obstant això, ara es preveu que no es posarà en marxa fins al començament de 2015, és a dir, quasi sis anys després, i els sobrecostos reconeguts fins ara sumen prop de 2.000 milions d'euros sobre els 3.000 milions del pressupost inicial. Estimacions independents suggereixen que els cost total final sobrepassarà els 6.000 milions d'euros.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada