PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

dimarts, 21 de maig del 2013

Carta al CSN contra la possible reobertura de Garoña


El Ministeri d’Indústria ha demanat una nova pròrroga per a la sol·licitud d’ampliació del permís d’explotació d’esta central nuclear.

La plataforma Tanquem Cofrents, que agrupa a les principals organitzacions ecologistes del País Valencià així com a sindicats i altres entitats socials, ha enviat hui, dilluns 20 de maig, una carta al Consell de Seguretat Nuclear (CSN). L’assumpte de la missiva és sol·licitar que es denegue la petició del Ministeri d’Indústria d’ampliar el termini per a la petició de la renovació del permís d’explotació de la central nuclear de Santa María de Garoña, que està a punt d’espirar.

En la carta enviada hui al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), la plataforma Tanquem Cofrents ha expressat la seua preocupació per l’exigència del Ministeri d’Indústria, feta a un organisme independent de l’Administració General de l’Estat com és el CSN, de concedir una nova pròrroga per a la sol·licitud d’ampliació del permís d’explotació de la central nuclear de Santa Maria de Garoña, que està a punt d’expirar i que el CSN ja ha denegat en dues ocasions: a l’agost i setembre de 2012.

Davant d’esta petició del Ministeri d’Indústria, la plataforma Tanquem Cofrents ha sol·licitat al CSN que reitere la seua negativa a ampliar el període que Nuclenor SA demana i que li hi ha transmet al consell el propi Ministeri. Des de Tanquem Cofrents considerem que el termini de 10 dies hàbils que concedix el Ministeri d’Indústria al CSN per a respondre a la seua petició és manifestament insuficient per a valorar si és viable, segura i legal la modificació dels procediments jurídics i tècnics que això requerirà.


Cal recordar que el CSN ja ha denegat dues vegades una petició d’estes característiques. Per tant, el Ministeri d’Indústria, amb el seu posicionament vergonyosament pronuclear, està sotmetent a una pressió inassumible a un organisme teòricament independent com és el CSN.

Si el consell cedix finalment a estes pressions estaria vulnerant les Proves de Resistència Nuclear realitzades a la central nuclear de Garoña, l’informe del propi CSN que es deriva d’estes proves i les instruccions tècniques complementàries. A més a més, esta cesió augmentaria la inseguretat jurídica relativa a la responsabilitat en matèria de seguretat nuclear en què es troba esta central.

Per això, des de Tanquem Cofrents esperem que el CSN compartisca la nostra motivació, que és la consecució de la major seguretat per a totes les persones enfront de l’energia nuclear, i denegue la sol·licitud del Ministeri d’Indústria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada