PODEMOS PRESCINDIR YA DE LA CENTRAL NUCLEAR DE COFRENTES....HAZLO POSIBLE Y HAZ LO POSIBLE ¡ PASATE A LAS RENOVABLES!

diumenge, 20 de gener del 2013

Noves mobilitzacions antinuclears massives a l'Índia

Font: Greenpeace Índia
Després d'estar centrades últimament en l'emplaçament de Kudankulam, en el sud del país, on s'estan construint dos reactors nuclears de disseny rus, un dels quals es connectarà a la xarxa previsiblement durant aquest mes de gener, l'epicentre de les protestes es trasllada ara a l'emplaçament de Jaitapur, en la costa oest de l'Índia, on està prevista la construcció de sis reactors EPR per part de la companyia estatal francesa AREVA.

S'han produït grans marxes multitudinàries de llauradors i pescadors des de les poblacions pròximes cap a l'emplaçament, que han sigut bloquejades per la policia, que no vol que es repetisca el que va ocórrer a Kudankulam, on els manifestants van aconseguir bloquejar l'entrada a l'emplaçament i paralitzar durant sis mesos la construcció dels reactors.

No són les primeres mobilitzacions, ni les més dures, que tenen lloc a Jaitapur. Ja a l'abril de 2011 es van produir grans protestes, que fins i tot es van traduir en la mort d'un home, un pescador de 30 anys, durant l'assalt a una comissaria de policia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada